Tillbaka i järvsö för att förbereda hösten.

Tillbaka i järvsö för att förbereda hösten.

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Blogg

Kom igår kväll upp till Järvsö för att städa undan lite sommar och förbereda för hösten. Bara på en vecka har mycket hänt i trädgården. Det är också alltid lika spännande när jag faktiskt inte har en växthus utan enbart ett förut som egentligen är lite för kallt och se hur det växer bra ändå. Bara lite långsammare. Detta har hänt:

Stora lyckan är ju att jul liljan som jag hade på bordet i julas har fått ny fart och börjat blomma i trädgården. Paprikorna kärnorna som jag tog av de paprikor jag köpte till en pastasås jag gjorde växer på fint.

Jag hade börjat ge upp paprikorna och chillin men nu är de på g. Hoppas inte hösten blir för kall så de får en chans att växa klart. Jag har hört att de klarar sig till nästa sommar om de bara står på en plats där det inte blir för kallt.

Annons


I våras tog jag ju och bara stoppade ner tomater jag köpt i jorden och de fortsätter att ge goda körsbärstomater. Och mitt lilla olivträd har fått några få Oliver men en är iallafall fullvuxen. 🥰

Sån lycka!

Det är en obeskrivlig känsla att gå från ett litet frö som jag plockat eller ätit någonstans och se det växa. Att köpa i fröpåsar är inte lika roligt. När något har en historia blir jag berörd och då smakar det desto godare.

Och här började det i april och nu har det blivit både tomater, chilli och paprika ( även om de är små) och i burken längst ut till höger satte jag kärnor från ett uppätet äpple. Och titta vad fint det växer!!

Vad mer är möjligt ?! ♥

Stockrosen som jag köpte till Martin för att påminna honom om England har äntligen börjat blomma så vacker.

Mammas rosa rosor ger forfarande knoppar och blommor och Martins petunia som han planterade i minnet av sin pappa som älskade petunior blommar fortfarande rikligt.

Ja det kommer nog bli en vacker höst. Jag är iallafall väldigt lycklig.

Namaste, Malin.