Simones operation

Simones operation

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Blogg

Jag har hintat lite på sociala medier om att maken min har legat på sjukan och opererat sig och det har ju skapat en himla massa fin respons i form av pepp och krya-på-sig-hjärtan (stort tack för det alla!!) men också en del frågetecken – vad sker liksom? Vad är det han opererat och varför? Och det kan man ju förstå, ska man säga A får man säga B liksom, eller hur!?

Så därför får ni här en liten intervju med min käre italienare som precis kommit hem från sjukan.

Hej, hur mår du egentligen? 
– Jodå, lite trött, väldigt ont. Men också väldigt lättad över att allt har gått bra och sen får jag starka smärtstillande så det känns ok.

Vad är det som hänt då?
– Jag har haft kronisk smärta de två senaste åren, innan dess smärta då och då och har hela tiden trott att det varit något med musklerna eller typ låsning i kroppen. Det har lagts ner otaliga timmar och kronor på olika naprapater och efter dessa besök har det hjälpt, ett litet tag. Men sen har smärtan kommit tillbaka. Så till slut gick jag till läkare som då röntgade mig och det visade sig att ett av mina lårben aldrig slutat växa vilket har gjort att benet blivit längre och längre och längre och nu då blivit så långt att det liksom står och gnider in i höftleden nonstop vilket har skapt otrolig smärta i hela benet och även upp i ryggen. Ja det har påverkat hela kroppen, helt enkelt. Nu har jag då bytt ut hela höftleden mot en artificiell sådan (ja, en såndär gammal-gubbe-operation helt enkelt) och sågat av lårbenet. Så en ganska rejäl operation ändå.

Så nu är du invalido? (Sällskapsresan-referens för er som är yngre än 40 och nu tror att jag är ohyfsad)
– Jepp. I alla fall ett litet tag, nu får min kära fru göra allt här hemma. Smärtan är enorm just nu men förhoppningsvis ska det gå ner de närmsta dagarna. Jag ska redan nu gå runt lite, göra lite övningar och så vidare så förhoppningsvis kommer jag igång snart igen. Men själva rehab-tiden är först sex veckor på kryckor och sen ca tre månader med rehabträning. Så vi har en rejäl höst framför oss hela familjen.

Kommer du bli helt återställd? 
– Jag hoppas ju på det men egentligen ”ska” man inte kunna åka skidor tex med den här nya höften men läkaren sa att det nog ska funka med tanke på att jag är så ung och jag har hört många äldre som återgått till att kunna göra allt de kunde innan så håll tummarna!

Jag håller tummarna, lycka till Simo och lycka till till mig som nu ska rodda hemmet utan Villa Vigatas projektledare.